Τελευταία νέα

TOP NEWS

Post Top Ad

Your Ad Spot
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 6 Η ΡΑΝΙΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟΝ ART FM 90,6 ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΞΕΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΕΔΩ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ RANIAS WEB TV

Rania News Tv


Retro

ΕΦΥΓΕ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΩΝ MINI BOYS KAI GRAVEL ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΟΥΒΟΣ


ΕΦΥΓΕ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΩΝ MINI BOYS KAI GRAVEL ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΟΥΒΟΣ .

Δραστήριος ροκάς μέχρι το τέλος της ζωής του. Ως μουσικός, ο Γιάννης Κουτουβός σχημάτισε τους Mini Boys (1967-1972) και τους The GraveL (1972-1982) 

Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως υπεύθυνος ξένου ρεπερτορίου στην EMI. Αρχισυντάκτης του περιοδικού Rock - New wave - Heavy Metal (1984-86). Συγγραφέας (Iron Maiden - ένα βιβλίο λεύκωμα, 1986). Παραγωγός ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών. Μάνατζερ συγκροτημάτων και πολλά άλλα.

Οι GraveL, σχηματίστηκαν το 1972, και έδρασαν κυρίως στο Αιγάλεω Σίτυ, δίνοντας επεισοδιακά ρεσιτάλ (παίζοντας συνήθως με τις κιθάρες στην πλάτη), σε αναψυκτήρια, σε κλαμπάκια και σε κινηματογράφους.Στο ρεπερτόριό τους, αρχικά, ξένα standards, τραγούδια των Who, Santana, Grand Funk, Steve Miller Band και άλλα ψυχεδελικά και χαρντ ροκ. Διαλύθηκαν το 1982.Οι Gravel, στην αυθεντική τους σύνθεση, το 1978. Χρήστος Σπυρόπουλος, Γιάννης Κουτουβός, Νίκος Σμυρνιόπουλος, Παναγιώτης Αυλωνίτης. 

Οι Gravel, το 1975, παρουσιάζουν μικρό δίσκο, με δύο δικά τους τραγούδια : Τι Μένει σε Μένα και The Girl from Leonberg. Και τα δύο, συνθέσεις του Γιάννη Κουτουβού, μπασίστα και τραγουδιστή του γκρουπ, που περιέγραφε το άδοξο τέλος της σχέσης του με το κορίτσι από την πόλη Leonberg (Γερμανία)
Το 1978, το συγκρότημα βγάζει και δεύτερο δίσκο, αυτή τη φορά με δικά του έξοδα.

Τα δύο τραγούδια (Δάκρυα και Αντώνης ο Άγγελος), είναι συνθέσεις πάλι του Κουτουβού. Το ένα από αυτά, αναφέρεται στον θάνατο του φίλου του, Αντώνη Καλαφάτη, που τράκαρε οδηγώντας το μηχανάκι του, και έφυγε μόλις 18 χρόνων, για τον άλλο κόσμο. Ο Αντώνης, εμφανιζεται σε φωτογραφία στο οπισθόφυλλο του δίσκου, σαν άγγελος με φτερά.
Λέγεται ότι, ο Άγιος Αντώνιος, το παρεκκλήσι που συναντάμε μετά το Δαφνί προς Σκαραμαγκά, είναι χτισμένο στη μνήμη του φωτογραφίες ΑΡΧΕΙΟ Μανώλη Νταλούκα.


Mιχάλης Στάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

Σελίδες